Vegan Trademark

Owl & Bee® draagt ​​met trots het veganistische handelsmerk van The Vegan Society op alle producten, wat aantoont dat deze producten streng door hen zijn gecontroleerd en als veganistisch zijn bevonden.

Het woord "veganistisch" horen we tegenwoordig overal, maar wat betekent dit nu precies? We hopen meer opheldering te brengen in de term en uit te leggen wat het voor ons betekent.

Oké, dus wat is deze term vegan dan?

Het woord "veganisme" (vegan) verwijst naar het concept van vegetarisme - een dieet dat dierlijk voedsel uitsluit - en breidt het uit tot het volledig vermijden van de uitbuiting van dieren. Op voedingsgebied kan een vegetariër bijvoorbeeld geen probleem hebben met het eten van eieren, honing of zuivel, maar een veganist zou deze niet eten omdat deze het resultaat zijn van het gebruik van dieren voor ons welzijn, en deze producten komen vaak voor in industrieën waar dieren uiteindelijk worden misbruikt.

Veganisten gaan alles wat van dieren is afgeleid volledig vermijden, dit omvat dus ook aardolieproducten, of producten die de dieren op andere indirecte manieren schaden, zoals zuivelproducten.

Veganisten beschouwen "dieren" als een term dat het hele dierenrijk omvat, daarom ook alle gewervelde dieren en alle meercellige ongewervelde dieren inclusief.

Op vlak van cosmetica en verzorgingsproducten zijn bij een echt veganistisch product — vooral een dat gecertificeerd is door The Vegan Society — geen dieren betrokken:

  • Er worden geen dierlijke bijproducten als ingrediënten in het product gebruikt (zelfs geen aardolieproducten);
  • Geen enkel ingrediënt in de producten is afkomstig van een dierlijke activiteit (zoals bijenwas);
  • Niets van dierlijke oorsprong wordt gebruikt om de grondstoffen, gebruikt in het product, te extraheren of terug te winnen;
  • Het product is vervaardigd met strikte controles om ervoor te zorgen dat het nooit in aanraking kan zijn met iets dat niet als veganistisch kwalificeert; en
  • Er worden nooit dieren gebruikt om het product te testen.

Voor Owl & Bee® zorgt de veganistische certificering ervoor dat we alleen plantaardige, biologische of gesynthetiseerde ingrediënten hebben gebruikt die geen impact hebben op dieren, wat een belangrijk onderdeel is van onze kernwaarden.

Wat is het verschil tussen al deze fancy certificeringen?

Andere veganistische certificeringen bestaan, en het zijn er nogal wat, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Verder zijn er nog andere certificeringen voor cosmetica zoals Ecocert, die sterke referenties zouden moeten hebben, aangezien je ze op alle grote merken ziet, maar die certificeringen hebben vaak grote vrijstellingen voor markten zoals China, waar dierproeven nog steeds een realiteit zijn (en vaak een verplichte vereiste), wat betekent dat ze een onbetrouwbare boodschap uitsturen.

Het is triest om te zeggen dat veel van de "veganistische" labels die je tegenwoordig op producten ziet, ofwel door het merk zelf zijn uitgevonden, of gewoon een zwakke overeenkomst en een hoop geld zijn voor de licentie van het ​​logo om op de zijkant van de verpakking te kleven.

Na lang en hard zoeken hebben we besloten om ons te certificeren bij The Vegan Society omdat ze optreden als een een onafhankelijke auditor en ons eerlijk houden. Ze verifiëren onze ingrediënten, onderzoeken alles wat we hen ter goedkeuring voorleggen en werken nauw met ons samen om ervoor te zorgen dat we alleen authentieke veganistische producten produceren.

Wacht, dierproeven zijn niet meer toegestaan ​​in de EU!

Je hebt gelijk!

Door veganistisch gecertificeerd te zijn, kan Owl & Bee® garanderen dat we niet alleen niet op dieren testen, maar dat we ook nergens in onze producten, of zelfs in de buurt van onze producten, dierlijke bijproducten gebruiken! We hebben onze producten gecertificeerd door The Vegan Society omdat dit verder gaat dan "cruelty free" labels zoals het bekende "leaping bunny".

We wensen te kunnen zeggen dat met de geldende regelgeving geen enkel Europees merk op dieren test en dat alle producten dierproefvrij zijn, maar helaas is dat niet de realiteit. Producten die ook in China en andere markten worden verkocht, kunnen daar bijvoorbeeld op dieren worden getest, wat betekent dat ze nog steeds niet echt dierproefvrij zijn. Dit vinden wij erg jammer.

Merk XYZ heeft ook een vegan logo! Het is allemaal maar greenwashing, toch?

We vragen onze klanten om waakzaam te zijn voor pogingen van gewetenloze bedrijven om te "greenwashen" of anderzijds te liegen over hun ecologische, duurzame of veganistische referenties. Veel bedrijven zijn zelfs betrapt op het gebruik van veganistische logo's op hun producten zonder goedkeuring, alsof ze het strenge certificeringsproces hebben doorlopen.

The Vegan Society heeft een handige manier om te controleren of merken en producten echt bij hen zijn gecertificeerd via the Vegan Trademark sectie op hun website — we nodigen jou uit om eens een kijkje te nemen en te controleren of Owl & Bee® in de lijst staat, omdat we weten dat je ons daar vindt! 😁